Contacteer-ons

L'Essecalpade
7, Place du Baty
B-5500 Falmagne


Tel: +32(0)82/74. 51. 03
Fax: +32(0)70/40.38.11

E-mail: info@lessecalpade.be
N° BTW: BE0478.678.469

 

 

De Essecalpade - Testimonials

U genoten van onze diensten?
BizBook kunt u uw mening delen, dus een briefje achter te laten in ons gastenboek!

Ze praten over ons

Toerisme

A- A A+

Voor de liefhebbers van cultureel toerisme, de Hoge Dinantse Maas wacht op U:

Dinant en zijn burcht zijn door een kabelbaan bereikbaar; de  rondvaarten langs de sluizen van Anseremme en Waulsort, andere rondvaarten lopen langs de hoge rotsen van Freyr en zijn gelijknamig kasteel tot aan Hastière en zijn aangename gehuchten; de grot "La merveilleuse"; het huis van "la Pataphonie" … en volgens de seizoenen andere diverse activiteiten zoals:

  • Het Plechtige Feest van de St-Hubertus (op 3 november of de eerste zondag van november)
  • De wedstrijd van de grootste " Flamiche" eter (het eerste weekend van september)
  • De Sax wedstrijd " Festival de l'Eté Mosan" (07>09)
  • De Vereniging Harley-Davidson (het tweede weekend van september)
  • De Dinant Jazz Night (laatst weekend van september)
  • De BadKuipwedstrijd op de Maas (op 15 augustus) ...


U vindt de volledige programma hier.
Een beetje verder liggen er ook andere toeristische plaatsen: Hastière, Waulsort, het natuur park van Furfooz, de tuinen van Freyr of Annevoie, de kastelen van Vèves en van Falaën, de indrukwekkende dorpen van Celles en Bouvignes, de middeleeuwse ruïnes van de kastelen zoals dat van Thierry, Crèvecoeur, Poilvache, Montaigle, de brouwerij "du Bocq", de abdij van Maredsous, het dal van Maredret… Nog een beetje verder de burcht van Namen, de grotten van Han sur Lesse, het boekendorp van Redu, het feodale kasteel van Lavaux Sainte-Anne…er wachten u enkele mooie dagen in perspectief…

 

Sport

Voor de meest sportieven,


« Hier verplaatst men zich te voet, te paard … » … we zouden ook per fiets, met de kayak, per “draisine” (spoorwegfiets) of andere kunnen toevoegen !


Het dal van de Lesse diep en ingesloten of het dal van de Maas breed en romantisch, alles is te voet bereikbaar ! We stellen u talrijke wandelingen voor en zetten mappen, uitgebreide reisplannen ter uw beschikking.


De mountainbike liefhebbers zullen niet ontgoocheld worden; diverse rondritten zijn beschikbaar (onder andere de Ravel 2). 

 

U kan ook de Lesse afdalen met een kayak  of de “draisines” van “La Molignée” proberen , of nog de wandelingen in koets langs de Maas of langs de Lesse te paard zijn ook mogelijk (reservering nodig bij de gewenste verenigingen). 

 

De klimsportbeoefenaars kunnen hu hart ophalen op de sites van de Belgische “Club Alpin” te Freyr, of op de site van Chaleux of noch op de rotsen van “Pont à Lesse” (Moutain Network). 

 

De sensatie liefhebbers zullen Dinant Aventure, paintball met Agimont Adventure, Quad Aventure, paintball kunnen waarderen,…

 

En eindelijk, voor degenen die op een ezel willen proberen te rijden, is het mogelijk om excursies te organiseren naar een halve dag, hele dag of zelfs meerdere dagen. Zoek uit! Wij kunnen dit doen in samenwerking met de Balad'Anes van Hermeton.

 

Goede ontspanning dus mogelijk voor iedereen!

L'Essecalpade - Chambres d’hôtes, gîte ruralL'Essecalpade - Chambres d’hôtes, gîte ruralL'Essecalpade - Chambres d’hôtes, gîte ruralL'Essecalpade - Chambres d’hôtes, gîte ruralL'Essecalpade - Chambres d’hôtes, gîte ruralL'Essecalpade - Chambres d’hôtes, gîte rural